Haberler
“ YENİ BELEDİYE BİNASI PROJESİ BAKANLIKÇA ONAYLANDI”
10 Haziran 2026 17:04
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kentin 45'inci mahallesi olarak kurulan Yeniyüzyıl Mahallesi'nde gerçekleştirilen ilk konut projesinin temel atma töreninde, bölgenin geleceğine ilişkin önemli projeleri açıkladı.
Başkan Başdeğirmen;, “Yeniyüzyıl Mahallesi'nin yalnızca konut alanlarından oluşmayacağını, şehrin geleceğini şekillendirecek büyük bir yaşam merkezi haline geleceğini söyledi. Belediye Binası Şehir Merkezinden Taşınacak Yeni belediye hizmet binasının da bu bölgede yükseleceğini açıklayan Başdeğirmen, 'Bu alanın içerisinde, çevre yolundan Ticaret ve Sanayi Odası binasının önünden gelip Kolçelik kavşağından Antalya yönüne döndüğümüz noktada yeni belediye binamızı inşa edeceğiz. Projemiz bakanlık tarafından onaylandı.
Yaklaşık 24 bin metrekare kapalı alana sahip olacak bina, 40 bin metrekarelik arazi üzerinde yükselecek. Isparta Belediyesi'nin uzun yıllar kullanabileceği modern bir hizmet binası olacak. Son rötuşlar yapılıyor. Büyük ihtimalle bir ay içerisinde ihale sürecini başlatacağız. Belediye binasının şehir merkezinden buraya taşınması hem trafik yükünü azaltacak hem de daha planlı ve modern hizmet sunmamıza imkan sağlayacak' dedi.
120 BİN M2 LİK DEV
PARK YAPILACAK.
Yeniyüzyıl Mahallesi'nin merkezine yaklaşık 120 bin metrekare büyüklüğünde dev bir park yapılacağını da belirten Başdeğirmen, 'Mahalle içerisinde yaklaşık 1 kilometre 100 metre uzunluğunda ve 110 metre genişliğinde çok büyük bir park alanı oluşturuyoruz.
Yaklaşık 120 bin metrekarelik bu alanda kapsamlı peyzaj düzenlemeleri yapılacak. Projelerimizi tamamladık. Bu parkın sonunda da büyük bir cami inşa edeceğiz. Şimdiden bu camiyi yaptırmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız bizlere müracaatta bulundu' diye konuştu. 10 Lise İçin 80 Bin M² Alan Hazırlandı Bölgenin eğitim merkezi haline gelmesi için de önemli adımlar attıklarını ifade eden Başdeğirmen, Milli Eğitim Bakanlığı'na 80 bin metrekarelik alan tahsis ettiklerini söyledi.
Başdeğirmen, 'Bu alan içerisinde Milli Eğitim'e ücretsiz olarak 80 bin metrekare yer verdik. Şehir merkezindeki en az 10 Lisenin buraya taşınması yönünde önerimizi sunduk. İlkokul ve ortaokullar şehir merkezinde kalabilir ancak liselerin artık şehir dışına doğru planlanması gerektiğine inanıyoruz.
MÜZEYİDE BURAYA YAPACAĞIZ
Altyapısını hazırladık, yerlerini ayırdık. Bunun yanında sağlık ocağı ve sosyal tesis alanları da planlandı' dedi. Isparta'nın uzun yıllardır beklediği arkeoloji müzesi için de bölgede yer ayrıldığını açıklayan Başdeğirmen, 'Isparta'nın arkeoloji müzesi yaklaşık 10 yıldır yok. Mevcut müze binasının bulunduğu alanda yeni bir yatırım gerçekleştirilemedi. Bu nedenle burada Kültür ve Turizm Bakanlığı'na 7 bin metrekare alan tahsis ettik.
8 BİN KONUT YAPILACAK
Mevcut Müze alanı 3 bin 900 metrekareydi. Bakanlıktan gelecek cevabı bekliyoruz' ifadelerini kullandı. Yeniyüzyıl Mahallesi'nin tamamlandığında modern şehircilik anlayışının en önemli örneklerinden biri olacağını vurgulayan Başdeğirmen, “Burada yaklaşık 8 bin konut olacak.
Binlerce vatandaşımız yaşayacak. Belediye hizmet binası, büyük park alanı, cami, eğitim kampüsü, sağlık tesisleri, sosyal donatılar ve birçok hizmet noktasıyla yeni bir yaşam merkezi kurulacak. Artık bugün burada atılan temel bu projenin başlangıcıdır. Ankara'da bakanlıkta projeyi görenlerin hayranlıkla incelediği bu çalışmayı Isparta'mızda hayata geçireceğiz. Şehrimize yeni bir nefes ve yeni bir vizyon kazandıracağız” dedi.
MAHELLEDE TEMELİ ATILAN PAYE ÇELİK KONAKLARInın inşatını gerçekleştirecek olan ITSO Başkanı METİN ÇELİK:
“Yeni Yüzyılın ilk temelini atmış oluyoruz. Yeni mahallemizin oluşumunda emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere imar müdürlüğümüze ve altyapı çalışmalarında görev alan tüm personele teşekkür ediyorum. Projeyi hazırlayan ekiplerin, modern şehircilik anlayışına uygun, sosyal alanlarıyla örnek olacak bir mahalle planladığını görüyoruz. Yeni Yüzyıl Mahallesi'nin hem Isparta'ya hem de çevre illere örnek olacağına inanıyorum” dedi.
Temeli atılan PAYE ÇELİK KONAKLARI veren Çelik, “Projemiz, 8 bin 200 metrekarelik bir alan üzerinde hayata geçiriliyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinden oluşan projede toplam 132 daire ve 16 dükkân yer alacak. Modern mimarisi, sosyal donatı alanları ve yaşam konforunu ön planda tutan yapısıyla vatandaşlarımız huzur ve güven içinde yaşayabileceği bir alan oluşturuyoruz.”


Yükleniyor...